top of page

 

Leerlingen aan het woord - Students have their say

 

 

"Lionel is de mister Miyagi van de gitaarwereld! Hij leert je te spelen op gevoel, traint je om rustig te blijven en vooral niet te geforceerd te oefenen. Zijn specialiteiten zijn rock, pop en blues, maar hij is ook thuis in bijvoorbeeld Argentijnse, Braziliaanse en vele andere stijlen. Lionel zelf is een virtuoos op de gitaar, hoewel hij dit zelf niet zou toegeven. Verder is hij een warm persoon met een gezonde portie humor en zeer respectvol, ik ga elke week met veel zin naar de les en ga altijd met een glimlach terug naar huis."

Steven Strobel

"Als muzikale herintreder heb ik, met het pensioen op overzichtelijke afstand, nu al weer zo‘n twee-en-half jaar gitaarles bij Lionel. Vastbesloten om na mijn pensioen niet achter de geraniums te gaan zitten en meer muziek te gaan maken, heb ik op een gegeven moment de knoop doorgehakt om weer les te nemen. Ik dacht dat ik een beetje gitaar kon spelen, had in mijn tienerjaren zo’n zes jaar les gehad, maar was blijven steken bij die jaren. Lionel hielp mij op respectvolle wijze uit de droom. Hij leert mij echt luisteren, kritisch zijn en mijn spel analyseren en tilt het daardoor naar grotere hoogte. Met zijn scherpe gehoor en zijn analytische aanpak weet hij telkens weer de juiste snaar te raken(!). Ik ervaar zijn lessen als bijzonder inspirerend, werp mij iedere keer weer met enthousiasme op het huiswerk voor de nieuwe week en wil nog heel veel van hem leren!
Prima leraar: bevlogen, deskundig, sympathiek en met een gezonde dosis humor!"

(Translated by Google)
"As a musical returner, I have now had guitar lessons with Lionel for about two and a half years, with my retirement at a convenient distance. Determined not to sit behind the geraniums and make more music after my retirement, I finally made the decision to take lessons again. I thought I could play a little guitar, had lessons for about six years in my teens, but got stuck with those years. Lionel respectfully helped me out of the dream. He teaches me to really listen, to be critical and to analyze my playing and thereby lift it to a higher level. With his keen hearing and his analytical approach, he knows how to hit the right chord (!) Every time. I experience his lessons as particularly inspiring, throw myself enthusiastically on the homework for the new week and I still want to learn a lot from him!"

Stefan Spiegelenberg

"De lessen van Lionel voelen elke les weer als maatwerk met precisie, exact afgestemd op mijn (gebrek aan) vaardigheden, in een gestaag tempo zonder te veeleisend te zijn. Lionels uitleg is helder en plezierig, vol humor, en streng op momenten dat focus nodig is. Lionels virtuoze voorspeel-acties zijn inspirerend en laten altijd iets zien van de begaafdheid en souplesse in zijn spel. Helemaal top, elke week met plezier in de les."

(Translated by Google)
"The lessons of Lionel feel every lesson as tailor-made with precision, precisely tailored to my (lack of) skills, at a steady pace without being too demanding. Lionel's explanation is clear and enjoyable, full of humor, and strict when focus is needed. Lionel's virtuoso foreplay actions are inspiring and always show something of the talent and flexibility in his playing. Totally great, with pleasure every week in class."

Steven Lohman

"Hele fijne gitaarleraar! Lionel kan je allerlei verschillende stijlen leren (blues, rock, pop, jazz, etc.), op maat gemaakt naar jouw wensen en capaciteiten. Met zijn conservatorium achtergrond weet hij ook precies aan te geven waar je verbeterpunten liggen en je daar bruikbare tips, tricks en oefeningen voor te geven.
Hij heeft mij echt geholpen mijn beginnend gitaarspel naar het volgende niveau te brengen."

(Translated by Google)
"A Very nice guitar teacher! Lionel can teach you all kinds of different styles (blues, rock, pop, jazz, etc.), tailored to your wishes and abilities. With his conservatory background, he also knows exactly where your areas for improvement lie and gives you useful tips, tricks and exercises.
He really helped me take my starting guitar playing to the next level."

L. v. R.

"Top gitaarleraar! Lionel heeft echt een belachelijk grote kennis van muziek, waar je snel en veel van leert. En uiteraard niet onbelangrijk, de lessen zijn hartstikke leuk, waardoor ik altijd weer met een lach de studio uit loop."

Bouwe Tol

(Translated by Google)
"Top guitar teacher! Lionel really has a ridiculously great knowledge of music, which you learn a lot from quickly. And of course, not unimportantly, the lessons are great fun, so I always walk out of the studio with a smile."

"Ik heb jarenlang met veel plezier les gehad bij Lionel. Hij is een uitstekende gitaarleraar en een zeer vakkundige gitarist die in vele stijlen begaan is. Aanrader!"

Skander

"Lionel is een fijne en betrouwbare leraar met enorme kennis. Ik kom nu al 5 jaar met plezier elke week naar de les. Met geduld en kunde begint hij met de basis en leidt hij je langzamerhand verder in de wonderlijke wereld van gitaar!"

Floris Tc

"Lionel is een erg goede gitaarleraar! Ik had nooit gedacht dat ik in zo'n korte tijd zoveel vooruitgang zou boeken. Ik zal mijn les met Lionel nog veel langer voortzetten!"

Geert de pont

"Ik heb nu ongeveer negen maanden wekelijks les gehad van Lionel. In deze tijd heeft hij me ontzettend veel geleerd over de techniek van het gitaarspelen, maar ook over muziek zelf. Ik vind dat Lionel heel erg goed aanvoelt waar het niveau ligt en rekening houdt met mijn eigen interesses. Daardoor ga ik elke week met plezier naar les en ben ik gemotiveerd geweest om goed te oefenen. Lionel is bovendien een fantastisch gitaarspeler met een enorme kennis van allerlei stijlen muziek waar ik nog heel erg veel van kan leren. Ik kan zijn gitaarlessen dus zonder meer aanraden!"  
Marcus uit Diemen

"Lionel is een fantastische docent en gitarist. Door zijn deskundigheid in muziek, zijn liefde voor de gitaar en geduld als docent heeft hij mij geïnspireerd om naast al mijn andere bezigheden gitaar te leren en blijven spelen. Daarnaast is hij een zeer betrouwbare docent die alles goed geregeld heeft".

Menno van Gaalen, Amsterdam

 

"Ik ben 48 jaar en heb nog nooit een instrument gespeeld. Nu volg ik iets meer dan 2 jaar gitaarles bij Lionel Ziblat in Amsterdam en ben daar uiterst tevreden over. De focus ligt overduidelijk op het gitaar SPELEN en niet zozeer op de achterliggende theorie. Notenlezen is niet nodig en stapsgewijs worden diverse akkoorden en slagen geleerd aan de hand van het naspelen van bekende songs van bijv. The Beatles, Eric Clapton, Al Stewart, etc. Zo kan je al vrij snel genieten van wat je geleerd hebt en blijft Lionel je tijdens de lessen"kwellen" met steeds nieuwe dingen die je nog NIET beheerst. Zo kom je steeds een stukje verder. Ik kan Lionel aan eenieder van harte aanbevelen".
Arno van der Veek - Amsterdam 

 

"Inmiddels heb ik bijna anderhalf jaar wekelijks les bij Lionel. In de eerste proefles waren elkaar op muzikaal vlak aan het verkennen en ik kreeg al snel het gevoel dat deze docent mij verder zou kunnen helpen. Voor mij is de kern van gitaarles om steeds op een duidelijk afgebakend gebied te focussen en daarop gemotiveerd te trainen voor de volgende les. Lionel is iemand die daarbij kan helpen, bovendien heeft hij net zoals ik zeer brede interesse en straalt enthousiasme uit. De lestijd wordt optimaal benut, als er nog 10 minuten over zijn, pakken we bijvoorbeeld een willekeurig akkoordenschema en gaan we improviseren. Kortom een aanrader voor wie (op welk niveau dan ook) ondersteuning zoekt bij het verkennen en leren genieten van de gitaar".

Boas, Amsterdam 

bottom of page